Legújabb receptek

Pizzatészta készítése

Pizzatészta készítése

Az eredeti olasz pizzatészta, ami a hozzávalókat illeti, nem túl bonyolult. Az már más kérdés, hogy a tészta dagasztása és formázása már igazi művészet és nem is megy olyan könnyen elsőre.

Világkörüli recepttúra

Fedezd fel velünk a Föld nemzeti ételeit!

15 ország – 19 recept

%

teljesítve

Utazásunk elvisz téged a Föld minden országába. Észak-Amerikától Ausztráliáig megmutatjuk neked a világ gasztronómiai szellemi örökségét és hogy hol, mit esznek az emberek. Autentikus receptek és leírások a világ tájairól.

A legnépszerűbb receptek

Receptek régiók szerint

KÖZÉP-ÁZSIAI KONYHA

ARAB KONYHA

BALKÁNI KONYHA

KÖZÉP-AMERIKAI KONYHA

Kabuli pulao

Kabuli pulao

Afganisztán népszerű étele, melyet elsősorban ünnepek ill. családi összejövetelek alkalmával készítenek el. Nem nehéz, de elég hosszadalmas az elkészítése és ügyesen kell zsonglőrködni a lábasokkal.

Algériai kuszkusz

Algériai kuszkusz

Algéria konyhája leginkább a marokkói és a tunéziai konyhákhoz hasonlít.
Az algériai konyha ételei nagyon csípősek és nagyon fűszeresek. A kuszkusz az egyik legnépszerűbb étel, számos változata közül Algériában általában hússal készítik.

Tave kosi

Tave kosi

A tave kosi albánul cserépedényt jelent. Elég egyszerűen elkészíthető albán jellegzetesség: joghurtos báránysült. Lehet csirkét (pontosabban csirkecombot) is használni hozzá, de a bárány intenzívebb íze miatt mégis az az igazi.

Csirkés taco

Csirkés taco

A taco egy hagyományos mexikói étel, amelyet már az európaiak érkezése előtt készítettek a kontinenesen. Kukorica- vagy búzalisztből készült tortillába hajtott bármilyen húsos töltelék lehet.