Abysta recept – az abház kukoricamálé
Az abysta egy roppant egyszerűen elkészíthető, puliszkához hasonló étel, amit Abháziában többnyire húsokhoz, sajthoz vagy zöldségekhez adnak köretként.

Az abház konyha a hosszú élet egyik titka a kaukázusi országban
Adag:
4 főre
Elkészítés:
10 perc
Beszerzés:
könnyű
Kalória:
334 cal/fő
Étel fajta:
köret
- Nehézség (0% = nagyon könnyű, 100% = szinte lehetetlen, de mi persze megcsináljuk) 5%
- Az ár (0% = nem kerül semmibe, 100% = nagyon drága) 1%

%
szereti a receptet

Hozzávalók
- 400 gr kukoricaliszt
- 4-5 pohár víz
Tudtad-e?
Abházia 1992 óta de facto független állam, azonban függetlenségét csak Oroszország, Nicaragua, Venezuela, Vanuatu és Nauru, valamint a szintén vitatott Dnyeszter Menti Köztársaság, Dél-Oszétia és Hegyi-Karabah ismeri el. A többi állam Grúzia részének tekinti. Itt található a világ legmélyebb ismert barlangja: a Krubera-Voronya barlang (2197 m mély).
Ahogy én készítettem
1 lépés
A vizet feltettem forrni.
2 lépés
A forrásban lévő vízbe tettem a kukoricalisztet és egy robotmixerrel csomómentesre kevertem. Türelmesebbek szitálhatják is a vízhez a lisztet és közben egy kanállal kevergethetik. Fontos, hogy az abystához sót nem kell adni.
3 lépés
Addig kevergettem, míg az összes vizet felszívta a kukoricaliszt és a pép szép csomómentesen összeállt. Mikor lehűlt, tálaltam.
Hússal, sajttal és zöldséggel fogyasztható. Én lekvárral édességként ettem.


