Abysta recept – az abház kukoricamálé

Az abysta egy roppant egyszerűen elkészíthető, puliszkához hasonló étel, amit Abháziában többnyire húsokhoz, sajthoz vagy zöldségekhez adnak köretként.

Az abház konyha a hosszú élet egyik titka a kaukázusi országban

Adag:

4 főre

Elkészítés:

10 perc

Beszerzés:

könnyű

Kalória:

334 cal/fő

Étel fajta:

köret

  • Nehézség (0% = nagyon könnyű, 100% = szinte lehetetlen, de mi persze megcsináljuk) 5% 5%
  • Az ár (0% = nem kerül semmibe, 100% = nagyon drága) 1% 1%

%

szereti a receptet

Hozzávalók

  • 400 gr kukoricaliszt
  • 4-5 pohár víz

Tudtad-e?

Abházia 1992 óta de facto független állam, azonban függetlenségét csak Oroszország, Nicaragua, Venezuela, Vanuatu és Nauru, valamint a szintén vitatott Dnyeszter Menti Köztársaság, Dél-Oszétia és Hegyi-Karabah ismeri el. A többi állam Grúzia részének tekinti. Itt található a világ legmélyebb ismert barlangja: a Krubera-Voronya barlang (2197 m mély).

Ahogy én készítettem

1 lépés

A vizet feltettem forrni.

2 lépés

A forrásban lévő vízbe tettem a kukoricalisztet és egy robotmixerrel csomómentesre kevertem. Türelmesebbek szitálhatják is a vízhez a lisztet és közben egy kanállal kevergethetik. Fontos, hogy az abystához sót nem kell adni.

3 lépés

Addig kevergettem, míg az összes vizet felszívta a kukoricaliszt és a pép szép csomómentesen összeállt. Mikor lehűlt, tálaltam.

Hússal, sajttal és zöldséggel fogyasztható. Én lekvárral édességként ettem.