Chimichurri recept – egy zseniális mártás 

A chimichurri eredetileg egy Argentínában készített mártás, amit leginkább az ottani csodás marhasteakekhez kínálnak. Mára azonban ez a szósz világszerte elterjedt, és nem csak mártásnak, de pácnak is kitűnő.

Argentin gaucho

Adag:

4 főre

Elkészítés:

10 perc

Beszerzés:

könnyű

Kalória:

110 cal/fő

Étel fajta:

köret

  • Nehézség (0% = nagyon könnyű, 100% = szinte lehetetlen, de mi persze megcsináljuk) 7% 7%
  • Az ár (0% = nem kerül semmibe, 100% = nagyon drága) 5% 5%

%

szereti a receptet

Hozzávalók

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor koriander vagy 1 tk korinandermag
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db citrom leve
  • 2 ek vörösborecet
  • 1 dl jó minőségű olívaolaj
  • nagy csipet só, bors
  • csipet chilipor

Tudtad-e?

Az egyik elmélet szerint a chimichurri elnevezése bizonyos Jimmy Curry nevű angol húskereskedő személyéhez kötődik, akinek a nevét a helyiek nem tudták helyesen kiejteni. Hát… ez olyan mintha én találtam volna ki.

Ahogy én készítettem

1 lépés

A hagymát, fokhagymát megpucoltam és egy késsel felaprítottam.

2 lépés

Ezt követően minden hozzávalót beletettem egy tálba és egy botmixerrel alaposan összezúztam, egészen amíg pépes állagú nem lett. Garantálhatom, hogy nagyon finom az illata és egészen csodálatos az íze!

3 lépés

Bármilyen sült húshoz adható vagy akár chipset is lehet benne mártogatni.