Csirkés taco recept

A taco egy hagyományos mexikói étel, amelyet már az európaiak érkezése előtt készítettek a kontinenesen. Kukorica- vagy búzalisztből készült tortillába hajtott bármilyen húsos töltelék lehet.

Taco “bár” Mexikóvárosban

Adag:

4 főre

Elkészítés:

40 perc

Beszerzés:

könnyű

Kalória:

800 cal/fő

Étel fajta:

főétel

  • Nehézség (0% = nagyon könnyű, 100% = szinte lehetetlen, de mi persze megcsináljuk) 24% 24%
  • Az ár (0% = nem kerül semmibe, 100% = nagyon drága) 32% 32%

%

szereti a receptet

Hozzávalók

  • 400 g csirkemell filé
  • 8 db tortilla lap (taco shell)
  • 30 g fajita fűszerkeverék
  • 4 ek olívaolaj
  • 150 g konzerv csemegekukorica
  • 150 g vörösbab 
  • 8 ek tejföl
  • 150 g félkemény sajt
  • 0.5 db közepes fej jégsaláta
  • 2 tk tabasco szósz

Ahogy én készítettem

1 lépés – a hús elkészítése

A csirkemellet apró kockákra vágtam, egy tálban összekevertem a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal. Nagyjából félretettem, hogy összeérjenek az ízek.
Később egy nagy serpenyőt szárazon felhevítettem, beleöntöttem a fűszeres-olajos csirkemell darabkákat és rövid idő alatt megpirítottam, a végén pedig hozzáadtam a kukoricát és a babot is.

2 lépés – a taco shell és a körítés

Míg a húst állni hagytam, lereszeltem a sajtot és a jégsaláta leveleket apró darabokra tépkedtem. A sütőt pedig beállítottam 120-130 ºC-ra, majd amikor a húst pirítottam, a Taco shell-eket a sütőben átmelegítettem.

3 lépés – a csirkés taco tálalása

A végén a tacokat megtöltöttem az elkészült csirkehússal. Tejföllel, tabasco szósszal, reszelt sajttal (cheddar), guacamole-val és salátával tálaltam.