Guacamole recept – avokádós-paradicsomos mártás vagy saláta

A guacamole azték eredetű, avokádóból, paradicsomból és chiliből készült mexikói étel. A mexikói konyha mindennapos fogása, de ma már az egész világon elterjedt.

Avokádó fa

Adag:

2 főre

Elkészítés:

15 perc

Beszerzés:

könnyű

Kalória:

478 cal/fő

Étel fajta:

saláta, mártás

  • Nehézség (0% = nagyon könnyű, 100% = szinte lehetetlen, de mi persze megcsináljuk) 12% 12%
  • Az ár (0% = nem kerül semmibe, 100% = nagyon drága) 18% 18%

%

szereti a receptet

Hozzávalók

  • 2 db nagy avokádó megtisztítva, felkockázva
  • 1/2 db citrom leve
  • db nagy paradicsom felkockázva
  • 1 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • 2 db zöldhagyma (lehet természetesen vöröshagyma is) felkarikázva
  • 1 db chilipaprika (ezt én kihagytam a gyerekek miatt)
  • 1 tk koriander 
    10 dkg natúr krém sajt (ezt viszont beletettem, az eredeti receptben nincs benne)
  • bors

Ahogy én készítettem

1 lépés

Az avokádót meghámoztam és kimagoztam (hű, jó nagy mag van benne), majd felkockáztam apró darabokra. Ugyanezt tettem a paradicsommal, a hagymával és a fokhagymával is.

2 lépés

Egy tálba tettem az egészet, hozzáadtam a fűszereket, a citrom levét és a natúr krémsajtot (nem muszáj), majd az egészet egy botmixerrel pépesre kevertem. Néhány nagyobb avokádó ls paradicsom darabkát direkt meghagytam, hogy szebb legyen és nekem az állaga is jobban tetszett így. Ha mártásként használjuk fel, akkor érdemesebb minél krémesebbre keverni.

3 lépés

Utólag sóztam, borsoztam, borsozzuk, majd szépen feltálaltam a csirkés tacohoz.