Tabulé recept – a bulguros petrezselyem saláta

A sokak által ismert, és méltán népszerű petrezselyem saláta (tabulé vagy tabbouleh), melyben egymásra talál a paradicsom, a bulgur és a petrezselyem, no meg némi citromlé.

Bejrúti zöldséges

Adag:

2 főre

Elkészítés:

30 perc

Beszerzés:

könnyű

Kalória:

226 cal/fő

Étel fajta:

saláta

  • Nehézség (0% = nagyon könnyű, 100% = szinte lehetetlen, de mi persze megcsináljuk) 10% 10%
  • Az ár (0% = nem kerül semmibe, 100% = nagyon drága) 9% 9%

%

szereti a receptet

Hozzávalók

  • 1/2 bögre bulgur
  • 6 csokor petrezselyem
  • 2 szál menta
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1/2 db citrom leve
  • 2 ek olívaolaj
  • bors

Ahogy én készítettem

1 lépés

A bulgurt kevés olívaolajon max 2. percig pirítjuk, majd 4 dl vízben pergősre főzzük kb. 15 perc alatt. Ezután kihűtjük.

2 lépés

A megmosott paradicsomokat felvágjuk kockákra, a petrezselymet és a mentát felaprítjuk, a hagymát óvatosan felkarikázzuk, majd az ezeket összekeverjük a kihűlt bulgurral.

3 lépés

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük olívaolajjal, és citromlével ízesítjük.