Pljeskavica

Pljeskavica

Pljeskavica – a szerb hamburger  A szerb darálthús burger jellegzetessége, hogy pompásan megfér benne egymás mellett a marha, a sertés és a bárány. Gondolok itt arra, hogy ez a háromféle hús keveréke adja meg jellegzetesen a finom pljeskavica ízét. A rekkenő...
Csevapcsicsa, csevapcsicsi

Csevapcsicsa, csevapcsicsi

Csevapcsicsa recept – a nyári grillezők slágere Richard Grill, a nők grillező-bajnok bálványa, mindig azt mondja, hogy nincs is jobb egy nyári alkonyon, mint faszenes parázs fölött darált húsos kolbászkákat sütögetni, aztán csípős ajvárral és fehér hagymával,...
Belga sörös húsgolyó

Belga sörös húsgolyó

Belga sörös húsgolyó recept – olyan, mint a Chokito Azaz nem szép, de finom. Belgiumról nekem amúgy Brüsszel, a sör, a képregény és Tintin jut eszembe. No meg a jó régi film: Ha kedd van, akkor ez Belgium, ami azóta szállóige lett kis hazánkban. Most pedig...
Trinxat

Trinxat

Trinxat recept – az andorrai nemzeti étel A trinxat egykor igen népszerű étel volt az andorrai parasztházakban, mivel a káposzta a hidegebb hónapokban is elállt ráadásul elkészítése nagyon egyszerű, a hozzávalók (káposzta, krumpli, szalonna) pedig könnyen...
Csirkés taco

Csirkés taco

Csirkés taco recept A taco egy hagyományos mexikói étel, amelyet már az európaiak érkezése előtt készítettek a kontinenesen. Kukorica- vagy búzalisztből készült tortillába hajtott bármilyen húsos töltelék lehet. Taco “bár” Mexikóvárosban Adag: 4 főre...