Tave kosi

Tave kosi

Tave kosi, az albán cserépedényes A tave kosi albánul cserépedényt jelent. Elég egyszerűen elkészíthető albán jellegzetesség: joghurtos báránysült. Lehet csirkét (pontosabban csirkecombot) is használni hozzá, de a bárány intenzívebb íze miatt mégis az az igazi. Ha...
Algériai kuszkusz

Algériai kuszkusz

Kuszkusz algériai módra Algéria konyhája leginkább a marokkói és a tunéziai konyhákhoz hasonlít. Az algériai konyha ételei nagyon csípősek és nagyon fűszeresek. Példái ennek a darált bárányhús, a csípős paradicsommártással készített édes csirke, vagy a...
Kabuli pulao

Kabuli pulao

Kabuli pulao, az afgán nemzeti étel  Afganisztán népszerű étele a kabuli pulao, melyet elsősorban ünnepek ill. családi összejövetelek alkalmával készítenek el. Nem nehéz, de elég hosszadalmas az elkészítése és ügyesen kell zsonglőrködni a lábasokkal. Afgán piac Adag:...